čtvrtek 23. prosince 2010

Bleskové tipy na předvánoční inventuru...

Ano, ještě žiju. I když je mi jasné, že další příspěvek na blogu je poněkud neobvyklý (vzhledem k politováníhodné frekvenci jednoho příspěvku za měsíc či dva), přece jen budou Vánoce a konec roku se kterým přichází nezbytná rekapitulace. Na kterou obávám se letos nezbudou síly a pokud ano, tak fragmenty zůstanou někde v polozapomenutém textovém dokumentu, než je rozežere nějaký záludný červ (a dobře jim tak... i když letošní rok rozhodně nebyl na události tak dramatický jako některé předchozí. A většina plánovaných kroků či přechodů se uskuteční až zezačátku příštího roku. Minimálně na jeden až dva se opravdu upřímně těším, tak uvidíme).

Proč? Po epické výpravě přes větší půlku Nížin totiž pomáhám s porcováním upírů (záslužná to práce). Až na to, že se nejedná o epic-fight mého OC* Ireny (jenž někdo nepříliš přesně označuje za alter-ego), ale o zrzavou dámu s magickým nadáním a ostrým jazykem, jenž se nechává oslovovat Kate. A je s ní docela legrace, to musím uznat. Fajná baba.

Zatímco já vyčerpávám své grafomanské sklony na translaci textu z výchozího do cílového jazyka, někteří své choutky ukájejí rekapitulacemi nebo přehledy jiného druhu. Už jste se například zamýšleli nad tím, co by na vámi napsané postavy říkal psycholog? Myslím si, že u textového RP by to po čase mohlo být hodně zajímavé. Zvlášť když většinou (alespoň v mém případě) nabírají směr takový, že se z víceméně rozesmátých bezstarostných individuí stávají pod vážností situace (často je na vině G jako Genocida) více či méně emocionálně nevyrovnané trosky. Jo, to si pak člověk musí jednou za čas půjčit od známého nějakého toho psychotického záporáka (nejlépe nějakého, který si rád pohvizduje písničky od Scissor Sisters) a trochu si užít. A pak ho zase vrátit, když se ho nabaží.     

Ale proč to tady všechno píšu? Chtěla bych tu uveřejnit prachsprostou reklamu právě na podobný kousek, který prosvětlil mou předvánoční, antibiotiky podpořenou chmurnou náladu. Nezasvěceným zřejmě moc neřekne, ale mohu prozradit jen tolik, že kdo čte Equilibrium, pravděpodobně se s nimi výhledově dříve nebo později setká.
Takže se seznamte s Athenou, Andrásem, Agnes, Attilou a pravděpodobně Körnelem (ďáblíkem, který tak nějak kazí Mie-Illie-Káje** trend pojmenovávání hlavních postav v příbězích jmény od A).


A když už jsme u psychologie postav, ráda bych sem ještě hodila odkaz na vtipný a poučný článek mistra Adriana Czajkowského... Hádej, kdo přijde na večeři? (bohužel pouze v AJ)
*  zkratka z angličtiny, kterou se např. takový deviantart jenom hemží. Původem je to Original Character, tedy původní charakter či postava. A tahle se místy chová jako OC - tedy opravdový cvok. 
** přesně tak, narazila jsem na další***, tentokrát trojjedinou bohyni amatérsky psané fikce.
*** takže se zařadila do pantheonu k Taylor, Tess, Yanně a pár šikovným anglicky píšícím autorům a autorkám fan fikcí.

1 komentář:

Chinchilla řekl(a)...

ou maj gáááád...